Blogolj!

Nikolics: "Nem versenyzek senkivel"

Nikolics Nemanját a legnagyobb európai csatárokkal emlegetik egyszerre. Nem csoda, hiszen a lengyel Legia játékosa ősszel összesen huszonöt gólt szerzett – a bajnoki, kupa és Európa-liga találkozókon. Ezek alapján pedig a kontinens egyik legjobb csatára.

Ilyen sok gól egy szezonban... Nem akármi.

Valóban jól sikerült az ősz, de egyáltalán nem baj, hogy már elkezdődött a pihenő – nyilatkozta a sportfaktor.hu-nak Nikolics Nemanja.

Fárasztó ilyen eredményesen futballozni?

Jól jött a szünet. Nyáron szinte nem is tudtam leállni, hiszen a válogatottal június közepén még Finnországban játszottunk meccset és néhány nappal később kezdődött a Legia felkészülése. Új játékosként nem mondhattam azt, hogy kérek még egy pár szabadnapot, meg amúgy is ott akartam lenni az első nap, fontos volt, hogy gyorsan megismerkedjek a csapattal. Szóval ez a pár hét most jól jön. Nyolcadikán kell visszamennem Varsóba. Az edzőnk adott ugyan egy programot erre az időszakra, de azt mondta ő is, hogy most fontos a pihenés. Sok meccsünk lesz tavasszal, a felkészülés sem lesz rövid, vagyis ki kell használni minden napot.

Nyáron gondolta volna, hogy ilyen szezont fut majd?

Arra még én sem számítottam, hogy ősszel annyi gólt szerzek, mint tavaly az egész bajnokságban. Erre kevesen gondoltak. Abban bíztam, hogy gólerős leszek, de ilyen szezont még én sem reméltem. Meg kellett szokni az új közeget, az új társakat, be kellett illeszkedni a rendszerbe, de szerencsére minden gyorsan sikerült. A társak, a szakmai stáb, a sportigazgató és a szurkolók is sokat tettek azért, hogy minden ilyen remekül sikerüljön. Köszönettel tartozom nekik.

Nem csoda, hogy felröppent a hír, amely szerint vinné az angol Aston Villa.

Kezdődik... A Videotonnál is mindig ez volt egy-egy jól sikerült szezon után. Akkor is csak olvastam, hogy ide, vagy oda megyek. Erre sem tudok most mit mondani. Láttam reggel a cikkeket, de én nem tudok erről semmit. Ha lesz valami komoly, akkor biztos értesítenek róla. Most jó helyen vagyok, az a legfontosabb, hogy bajnokságot nyerjünk és a magyar válogatottal jól teljesítsünk az Európa-bajnokságon.

Mit szól a franciaországi csoporthoz?

Lehetett volna nehezebb is, de ez sem egy könnyű négyes. Izland megelőzte Hollandiát, az osztrák válogatott tele van jó játékosokkal, a portugál együttesről nem is nagyon kell beszélni. Fél évünk van rá, hogy felkészüljünk a meccsekre. Oda kell mennünk és élvezni kell az egészet, a nehezén már túl vagyunk.

Visszatérve Lengyelországra. Milyen ott egy sztár élete?

Nem tudom, mert én nem vagyok az. Egyszerű, szimpla életet élek. Az összes szabadidőmet a családdal, a gyerekekkel töltöm. Sok volt az utazás ősszel, így kevéset tudtam velük lenni.

Hol azt látni, hogy a világ legjobban teljesítő támadója, hol meg azt, hogy az európai aranycipőre pályázó csatárok között a második. Figyeli ezeket?

Persze, de a helyén kell kezelni az ilyen statisztikákat, nem szabad túl nagy jelentőséget tulajdonítani ezeknek. Tudom hol a helyem az ilyen listákon, nem akarok versenyezni senkivel. Jó látni a nevem köztük, de én csak úgy futballozom, mint eddig.

Kecskés István

(sportfaktor.blogstar.hu)

Címkék: sport
https://interju.blogstar.hu/./pages/interju/contents/blog/24905/pics/lead_800x600.jpg
sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Ezeket a cikkeket olvastad már?