Blogolj!

Posta Sándor, a magyar edző Zambiában

Posta Sándor labdarúgó-edző, a zambiai második vonalban dolgozik, a Livingstone Pirates csapatát készíti fel. Az a hír járta róla, hogy ő fizeti a játékosait, ami részben igaz is. Azt sosem mondta magáról, hogy bajnokcsapatot csinált Debrecenben, de most mindenképpen aranyérmes lenne.
Címkék: sport

Bene Ferencnek a 99 százalék kevés volt

Tíz éve hunyt el az egyik legnagyobb magyar futballista Bene Ferenc. Az egykori újpesti csatár olimpiai bajnoki címet nyert 1964-ben, emellett nyolc alkalommal volt magyar bajnok, de nyert kupát és ötször gólkirályi címet is. Korszakos egyénisége volt a magyar labdarúgásnak. Halálának évfordulóján ifjabb Bene Ferenccel beszélgettünk.
Címkék: sport

Magyar hangja: Korolovszky Gábor

Nincs olyan ember Magyarországon, aki nem kispályázott. Legalább az iskolában játszotta mindenki. Ezért aztán láthatjuk, hogy micsoda különbség van a kispályás futball és a futsal között. Ráadásul utóbbi egyre nagyobb figyelmet kap, hiszen a válogatott kijutott az Eb-re és harcban áll a világbajnoki szereplésért is. Ehhez kellett egy spanyol szövetségi kapitány Sito Rivera, aki a sportág egyik legfelkészültebb szakembere. Mellette pedig folyamatosan ott áll Korolovszky Gábor, egykor NB I-es labdarúgó, aki ma már nem csak tolmács.
Címkék: sport

Kínai piac: csak a dicsőség megfizethetetlen

Dzsudzsák Balázst Kínába adhatják el, Nikolics Nemanjáért lengyel lapértesülések szerint jelentős összeget fizetnének az ázsiai országból a lengyel Légiának. Mellettük is világsztárok neveivel dobálóznak a kínai klubok. Dénes Ferenc sportközgazdásszal kerestük az okait a kínai nyitásnak.
Címkék: sport

Balajcza Szabolcs: "Szerintem Diagne nem marad!"

Az Újpest csapatkapitánya, Balajcza Szabolcs úgy véli, hogy Diagne távozik. A kapus úgy érzi, hogy aki nagyon menni akar, azt el is kell engedni, mert ha erőszakkal a klubnál tartják, az senkinek sem jó. A lila-fehérek játékosa szurkolóként készül az Európa-bajnokságra és bízik benne, hogy a csapat újabb bravúrokat mutat majd be.
Címkék: sport

Nikolics: "Nem versenyzek senkivel"

Nikolics Nemanját a legnagyobb európai csatárokkal emlegetik egyszerre. Nem csoda, hiszen a lengyel Legia játékosa ősszel összesen huszonöt gólt szerzett – a bajnoki, kupa és Európa-liga találkozókon. Ezek alapján pedig a kontinens egyik legjobb csatára.
Címkék: sport

Ezeket a cikkeket olvastad már?